Op dit moment wordt er in de media, voor het eerst sinds lange tijd, weer gesproken over goud. En dat is te danken aan de opwaartse uitbraak die afgelopen week bij de goudprijs gerealiseerd werd. Toch wordt er relatief weinig gesproken over de zilverprijs. Is dat een probleem?

Dat er op dit moment voornamelijk gesproken wordt over de prestatie van het gele edelmetaal, is niet vreemd. De goudprijs wist namelijk onlangs opwaarts uit te breken en daar is bij de zilverprijs nog geen sprake van. Het kleine broertje van het gele edelmetaal noteert nog steeds lager dan een aantal jaar geleden het geval was. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat er binnen de zilvermarkt nog geen reden voor feestvreugde is.

Tijdens de vorige edelmetalen Bull Market bleef zilver eerst ook achter op goud

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, is te zien dat dit niet de eerste keer is dat de zilverprijs achterblijft op de goudprijs. Tijdens de start van de vorige edelmetalen Bull Market, in het jaar 2002, moest de goudprijs eerst ook het goede voorbeeld geven. Destijds wist de zilverprijs pas een jaar later uit te breken. Bijna 1,5 jaar lang wist de zilverprijs achter te blijven op de goudprijs.

Het goede nieuws is dat de zilverprijs aan het begin van 2004 een indrukwekkende herstelbeweging in gang wist te zetten. De jaren daarna bleef de zilverprijs in het spoor van de goudprijs bewegen. Mocht het verleden dus een goede maatstaf zijn voor de toekomst, dan is er geen reden om ons zorgen te maken over de zilverprijs. De huidige ‘underperformance’ lijkt juist enorme kansen te bieden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

Goudprijs per kilo

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs, elke minuut van de dag. Wereldwijd en in iedere munt. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt. Op de markt zijn er kopers en verkopers die tegenover elkaar staan. De koper heeft een bied-prijs en de verkoper laat-prijs. De prijs tussen de biedprijs en laatprijs is de middenkoers. Op deze manier wordt de goudkoers en de zilverkoers bepaald.

tags: Komono horloges